Ce carne să aleg?
Prezentăm cititorilor noştri posibilităţile de utilizare a cărnii de porc.
Pulpa: pulpa de porc o putem folosi la pregătirea tocăniţei, dar se pretează foarte bine şi la prepararea şniţelului. Se poate şi măcina, astfel este potrivită pentru gătirea nenumăratelor preparate gustoase din carne.
Spata: această parte este ideală pentru tocăniţă şi gulaş.
Antricotul şi cotletul fără os: cotletul este cea mai nobilă parte a porcului, din ea se pregătesc cele mai gustoase şniţele. Putem pregătii o friptură braşoveană excepţională, dar şi ca felie gătită natur este foarte gustoasă. Merită să gustaţi şi cotletul umplut cu carne de cârnaţi, este o mâncare de neuitat! Osul antricotului este ingredientul principal al supei de oase.
Ceafa: această parte este cea mai potrivită pentru friptura ţigănească: gătită în aer liber la grătar este de neegalat. Este potrivită şi pentru gulaş, frigărui şi carne tocată. Din osul cefei, de asemenea, se poate găti o supă gustoasă.
Coaste: fără îndoială, tăiate în bucăţi, ca friptură cu usturoi sunt inegalabile.
Fleică: majoritatea cumpără această parte, pentru carne tocată.
Cap, rasol, coadă şi ciolanul din faţă: Aceste părţi ale porcului se regăsesc de cele mai multe ori în răcituri, ele fiind ingredientele tradiţionale pentru acestea.