Fleică de vită
Cea mai gustoasă fleică: Fleică de vită!
Fleica de vită este facută din antricot, mai exact din vrăbioară. Este o carne roșie, conține o cantitate mare de fier, consumul acesteia fiind foarte sănătos. Este o carne pentru friptură, fiind foarte potrivită pentru prăjeli rapide. Mulți o consideră cea mai gustoasă fleică – nu întâmplător.
Durată de preparare: cca. 40 minute
Porție: 4 persoane
Ingrediente:
600gr fleică (antricot de vită)
300 ml supă de carne (consomme)
4 cepe
1 roșie
1 ardei gras
3 linguri de ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Spălăm carnea și o tăiem în felii, pe urmă batem feliile pe ambele părți, apoi le sărăm și le piperăm. Tocăm mărunt ceapa, o călim până devine sticloasă, adăugăm roșiile tăiate felii și ardeiul. Așezăm feliile de carne condimentate peste ceapa cu legume, le prăjim câteva minute, apoi turnăm puțină supă de carne, iar în aceasta se va înnăbuși până se înmoaie. Dacă se evaporă zeama, o completăm câte puțin mereu. Se servește cu piure de cartofi sau paste.