Friptură de miel italienească
Reţeta pentru modul de preparare a fripturii gustoase din pulpă de miel.
Ingrediente:
- 1,5 kg pulpă de miel
- slănină afumată
- rozmarin proaspăt
- ulei pentru fript
- o linguriţă de muştar
- ceapă, usturoi
- o lingură de pastă de tomate
- o linguriţă de miere
- sare, piper
Mod de preparare:
Împănăm pulpa de miel cu slănină şi o presărăm cu rozmarinul mărunţit. O prăjim în ulei şi o fierbem, prin adăugare de apă, până se frăgezește. După ce carnea se înmoaie, o punem într-un vas termorezistent.
În uleiul în care am prăjit carnea, călim ceapa şi usturoiul, adăugăm muştarul, pasta de tomate, mierea şi condimentele. Turnăm peste carne acest sos, după care o dăm la cuptorul încins la 200 de grade, până se rumeneşte.
Se serveşte cu garnitură de cartofi!