Friptură de miel italienească

Friptură de miel italienească

Reţeta pentru modul de preparare a fripturii gustoase din pulpă de miel.

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpă de miel
  • slănină afumată
  • rozmarin proaspăt
  • ulei pentru fript
  • o linguriţă de muştar
  • ceapă, usturoi
  • o lingură de pastă de tomate
  • o linguriţă de miere
  • sare, piper

Mod de preparare:

Împănăm pulpa de miel cu slănină şi o presărăm cu rozmarinul mărunţit. O prăjim în ulei şi o fierbem, prin adăugare de apă, până se frăgezește. După ce carnea se înmoaie, o punem într-un vas termorezistent.

În uleiul în care am prăjit carnea, călim ceapa şi usturoiul, adăugăm muştarul, pasta de tomate, mierea şi condimentele. Turnăm peste carne acest sos, după care o dăm la cuptorul încins la 200 de grade, până se rumeneşte.

Se serveşte cu garnitură de cartofi!