Friptura tâlharului ardelenească
În aer liber sau pe grătar, e friptura ideală!
În aer liber, pe grătar, avem posibilitatea de a găti mâncăruri remarcabile. Putem să prăjim în mod direct pe grătarul dat cu untură sau în folie de aluminiu. Friptura tâlharului ardelenească este unul dintre felurile minunate pe care le putem găti în acest mod.
Durata de preparare: 50 minute
Porție: 4 – 5 persoane
Ingrediente:
250 gr cotlet de vițel
250 gr cotlet de porc
250 gr spată de vită
200 gr slănină afumată
200 gr ciuperci de câmp
200 gr ceapă
piper măcinat, sare
Mod de preparare:
Tăiem carnea în bucăți cam de două degete, le condimentăm cu sare și piper.
Ceapa o tăiem în patru, slănina în felii mai mari, spălăm ciupercile. Tragem pe bețele de frigăriu ingredientele, unul câte unul și le prăjim pe jăratic. Dacă nu avem posibilitatea de a le găti în aer liber, se pot prăji acasă, în multă grăsime. Se servește cu cartofi prăjiți și ardei copt cu usturoi.